Обратно Изпълнителният директор на ДФЗ Ива Иванова участва в откриването на фестивала „Ден на полето“

Изпълнителният директор на ДФЗ Ива Иванова участва в откриването на фестивала „Ден на полето“

Други / 28.05.2024

Изпълнителният директор на „Държавен фонд „Земеделие“ – Ива Иванова участва в официалното откриване на тридневния фестивал „Ден на полето“, който тази година се провежда в землището на град Българово, област Бургас.
„Вярвам в доброто сътрудничество между ДФЗ, асоциациите в земеделския бранш и производителите. Смятам, че това е правилният път за създаване на добри условия за развитие на качествено и конкурентно българско земеделие, каза по време на откриването Ива Иванова.
Тя припомни, че от началото на годината Държавен фонд „Земеделие“ е изплатил над 1, 214 млрд лева и заяви, че ръководството и екипът на разплащателната агенция ще продължат да полагат всички усилия във връзка с изпълнение на заложените срокове в Индикативния график за плащанията по кампания 2023 г. „Работим усилено, за да разплатим обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци до края на тази седмица“, съобщи още Ива Иванова.
В рамките на форума изпълнителният директор обсъди със земеделците теми, новости и различни перспективи за сектора. Тя се запозна с приложения за внедряване и използване на изкуствен интелект в ежедневната работа на земеделските стопани.